Fin vinterkonsert

Foto: Mansour Niroumand Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps fanget publikum med årets vinterkonsert i kinoen. De hadde lagt korpsmusikken på hylla, og heller hentet fram et knippe av musikkhistoriens klassikere.

Årets konsert måtte sveives i gang. Men da sangerne fikk mikrofonene sine og teppet gikk til side forandret konserten karakter. Den årlige vinterkonserten til Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps hadde samlet en nesten fullsatt kinosal av forventningsfullt publikum. Den tradisjonelle korpsmusikken var i år byttet ut med internasjonale musikalsuksesser.

I årets oppsetting «Unforgettable from Broadway to West End» hadde KV-musikken hentet innslag fra de største oppsettingene fra New York og London. Dette preget hele konserten. På menyen sto godbiter som West Side Story, Jesus Christ Superstar, Hair og Cats. Men en skikkelig musikal er ingenting uten sangere. Trond Teigen og Ann - Cathrin Tessnes ga oss utrolig sangopplevelser. I enkle kostymer framførte de en miniversjon av hver musikal. Sammen med musikkorpset fanget de publikum fra første tone. De som hadde kommet for å få en alminnelig messingkonsert fikk nok følelsen av å ha kommet feil. Dette var nytt og utradisjonelt. Sjelden har vi opplevd korpsmusikk så rocka som dette.