Bond for de små

Foto: Tarand Klundelien James Bond er vel ikke den filmhelten de yngste har best kjennskap til, men de var tydelig på KV-musikkens konsert i går at de visste hvem denne herremannen er, selv om nærheten til Pippi og Emil selvsagt var sterkere.

Filmens verden var rammen for årets barnekonsert med KV-musikken. De fleste musikkinnslagene ble illustrert med filmklipp på lerretet, men det var også andre varianter. I James Bond-innslaget var det både dansende Bond-piker og hemmelig agent. Det var Nils Rasmussen, som også var dagens konferansier, som framstilte gentlemannsagenten. Barnas forhold til musikken i filmene og tv-seriene de ser, kom tydelig fram i konsertens gjettekonkurranse. Selv ikke Beat for beat-deltakerne hos Ivar Dyrhaug kunne gjort det bedre enn en fullsatt kinosal da Emil-refrenget ble intonert. Det tok ikke mer enn et par takter før «Emiiil» runget gjennom salen. KV-musikken hadde lagt et solid arbeid bak konserten. Det er tydelig at de mener det når de hevder at barna er like viktige tilhørere som de voksne. Her var ikke noe spart verken på musikalsk eller filmatisk kvalitet. Det eneste som dro ned var konferansieren da han kommenterte klippene fra Kongsbergfilmen fra 1951. La gå at han snakket stakkato og fort for å etterligne gamle filmkommentarer, men det gikk vel fort både for små og store tilhørere.

Hos de yngste var det enkelt å lodde populariteten på filminnslagene. For barn har det alltid vært morsomt å se voksne falle og slå seg på film, så klippene fra gamle KLM-sketsjer var den soleklare vinneren for den tilskuergruppen. Holmenkollmarsjen, James Bond-tema, Goldfinger, Løvenes Konge og Chaplin-potpouri var noe av det som sto på programmet. Og så selvsagt barnas tv-favoritter hvor det også var anledning for de små til å entre scenen og være med på å synge Pippi-sangen sammen med konferansier Rasmussen.

Skrevet av: Thor Øverland, Laagendalsposten